Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Vârful Piatra Grăitoare

Piatra care răspunde „întrebărilor” dumneavoastră în același fel în care un papagal vorbitor ar face-o. Singura diferență ar fi că trebuie să faceți un pic de mișcare până la Piatra Grăitoare iar apoi să strigați la ea. Este un fenomen interesant – un ecou clar produs de o piatră situată pe creasta Munților Bihor.
Pe lângă „discuțiile” cu piatra vă veți putea bucura de vegetația specifică pentru golurile alpine și bineînțeles de frumoase panorame ce se deschid atât spre stațiunea turistică Arieșeni cât și spre județul Bihor – satul Băiță și Orașul Nucet.

În spatele Cascadei Varciorog se găsește un drum ce urcă până la un mic sat de mutaturi, de acolo urcați până pe creastă și mergeți spre Vârful Bihorul. Nu departe pe vârful muntelui o să întâlniți o stâncă de aproximativ 2 metri înălțime în partea dinspre Vârful Bihorul – ați ajuns la Vârful Piatra Grăitoare.

Pentru un traseu mai lung puteți urca pe Pârtia Piatra Grăitoare – pârtia cu telescaunul de la Vârtop. În apropierea stației de sus a telescaunului, în partea dreaptă veți găsi un marcaj turistic pe care dacă o să-l urmați o să vă ducă pe la Piatra Grăitoare până la Vârful Bihorul.

Ce se poate vizita în apropierea Vârful Piatra Grăitoare
Cascada Varciorog o frumoasă cădere de apă de 15 metri înălțime.
Vârful Bihorul – cel mai înalt din Munții Apuseni.
Pârtiile de la Vârtop – 3 pârtii: 2 dotate cu teleschi și una cu telescaun.

Ce trasee de maxim o zi se pot face care să includă și Vârful Piatra Grăitoare
Arieșeni – Vârful Bihorul – Vârful Piatra Grăitoare – Cascada Varciorog – Arieșeni
Arieșeni – Telescaun Piatra Grăitoare – Vârful Piatra Grăitoare – Cascada Varciorog – Arieșeni
Arieșeni – Telescaun Piatra Grăitoare – Vârful Piatra Grăitoare – Vârful Bihorul – Vârful Curcubata Mică – Cascada Patrahaitesti – Muzeu Patrahaitesti – Arieșeni

Ultima actualizare: 12:28 | 10.07.2024

Sari la conținut