Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Vârful Curcubata Mică

Vârful Curcubata Mică (1769 metri) este o stancă pe creastă muntelui situată la 3 kilometri de Vârful Bihorul. Merită să vizitați acest vârf datorită panoramei superbe ce se deschide spre Arieșul Mare și Arieșul Mic. De aici aveți o priveliște de ansamblu asupra Țării Moților și a caselor acestora răspândite din văi și până pe creste prin toate poienițele munților. Apusenii find cei mai populați munți din România.

În apropierea Vârfului Curcubata Mică se găsește o stână sau mutaturi după cum sunt ele cunoscute în Munții Apuseni. La această mutatura moții aduc în fiecare vară animalele la pășunat. Astfel că pe creastă veți întâlni vaci și herghelii de cai liberi. De la cei de la mutaturi puteți achiziționa produse lactate sau fructe de pădure proaspăt culese. Iar în caz de furtună și vreme ploioasă vă puteți adăposti la aceste stâne.

Pentru a ajunge la Vârful Curcubata Mică plecând din Arieșeni urmați DN57 spre Vârtop 1 kilometru apoi urmați drumul forestier ce urcă în partea stângă și totodată marcajul banda albastră până la Vârful Bihorul iar de acolo încă 3 kilometri pe creastă până la Vf. Curcubata Mică. Dacă urcați pe drumul forestier și nu pe marcaj atunci după ce treceți de stână, la prima curbă urcați pe cărarea din curbă direct spre creastă iar de acolo până la Vârful Curcubata Mică.

Ce se poate vizita în apropierea Vârfului Curcubata Mică?
Vizitați Vârful Bihorul situat la 3 kilometri distanță. De pe Curcubata Mare se vede foarte bine Vârful Bihorul astfel că puteți ajunge ușor la acesta. Bihorul este cel mai înalt vârf din Munții Apuseni 1849 metri. Tot în apropierea Curcubetei Mici se găsește și satul Pătrăhăițești-Arieșeni unde puteți vizita Cascada Pătrăhăițești și cele două mici muzee – ateliere de meșteșugărit- de unde puteți să achiziționați și obiecte de artizanat din lemn. Dacă ați urcat pe marcajul banda albastră vă recomand să coborați pe drumul forestier sau prin satul Pătrăhăițești pentru a vizita și alte locuri.

Ce trasee de maxim o zi pot face care să includă și aceasta obiectiv turistic din Arieșeni?
1. Arieșeni – Vârful Bihorul – Vârful Curcubata Mică – Arieșeni;
2. Arieșeni – Cascada Varciorog – Piatra Grăitoare – Vârful Bihorul – Vârful Curcubata Mică – Cascada Pătrăhăițești – Muzeu Pătrăhăițești – Arieșeni;
3. Arieșeni – Telescaun „Piatra Grăitoare” – Vârful „Cornul Berbecului” – Vârful Piatra Grăitoare – Vârful Bihorul – Vârful Curcubata Mică – Cascada Pătrăhăițești – Muzeu Pătrăhăițești – Arieșeni;

Ultima actualizare: 12:28 | 10.07.2024

Sari la conținut