Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Pârtia Vârtop II

Aceasta este în primul rând o pârtie pentru începători, datorită faptului că pe aceasta activează numeroși monitori și instructori de ski. Majoritatea lor făcând parte din Școala de ski „Danut Gligor” Arieșeni. Printre instructorii de schi veți găsi și câțiva campioni naționali la ski alpin. Deasemenea găsiți și instructori de snowboard. Pentru cei care nu au echipamentul necesar pentru practicarea sporturilor de iarnă, la baza pârtiei veți găsi de închiriat atât schiuri, clăpari și bețe cât și boți și plăci.

Vârtop II este prima pârtie de ski din Arieșeni ce este dotată cu instalație de zăpadă artificială, astfel că atâta timp cât temperaturile sunt scăzute, aici se va putea schia în cele mai bune condiții.

Pârtia are o lungime de 430 metri și o diferență de nivel de 105 metri. Este dotată cu teleschi, ratrac și iluminată cu lumini albe.

Pârtia de Vârtop II este situată în satul de vacanță Vârtop-Arieșeni, la limita dintre județele Alba și Bihor. La baza pârtiei pe lângă închirieri de echipamente sportive, găsiți baruri și restaurante.

Pârtia Vârtop I – pârtie de 1000 de metri lungime deservită de un teleschi și dotată cu nocturnă și ratrac.

Telescaunul Piatra Grăitoare – un telescaun modern debraiabil ce deservește 2 pârtii de schi.

Groapa Ruginoasa – o imensă rană în trupul muntelui cu creste ascuțite.

Vârful Piatra Grăitoare – o stânca pe vârful muntelui ce-ți răspunde la strigăte.

Cascada Varciorog – o frumoasă cădere de apă de 15 metri înălțime.

Peștera Porțile Bihorului – peștera-aven cu un portal de 10 metri înălțime.

Ultima actualizare: 12:28 | 10.07.2024

Sari la conținut